Kjetil Nesheim i 'Kan Lyd Studio' med ny API The Box mikser

 

Kjetil Arvesen Nesheim i Kan Lyd Studio har slått på stortromma med kjøp av en API The Box mikser for hans studio i Skien. I tillegg til innspilling og miksing i studio, er Kjetil mobil og reiser rundt i landet for å spille inn.

Kjetil fikk øynene opp for API mikseren etter å lyttet til en rekke vintage amerikanske vinylplater som for eksempel Fleetwood Mac's album Rumours, som er tatt opp med en API-konsoll i 1977.  Han kontaktet ProLyd å finne en API mikser som vil dekke 'Kan Lyd' sine soniske ønsker samtidig som den utfylte resten av utstyrsparken optimalt.

"Så snart jeg så annonsen for den nye API The Box, visste jeg at dette var det rette konsollen for meg", sier han. "Etter at jeg begynte å bruke den, ble min arbeidsflyt og mikseprosess raskere og enklere. Mine mikser høres nå mer tredimensjonale ut. Alle instrumenter flyter nå perfekt sammen og lyden har blitt større, bredere og tydeligere.

Han viser også til fleksibiliteten til The Box: "Ideen om å ha 20 kanaler for analog, summering, innebygde mikrofonforsterkere, EQ og kompressorer var veldig spennende. Dette kombinert med en Avid Mix/ Transport basert på EUCON fjernstyring, og veloverveide templates i min DAW, gjør at min arbeidsflyt nå har blitt veldig effektiv.  

Kjetil valgte å installere to ekstra 550 EQ enheter i sin mikser. "De første fire kanaler med The Box er dedikert til trommer" forklarer han. "550A for basstromme og en 550B for tammer. Jeg har også en kompressor på mixbussen til enhver tid. 

API The Box er kanskje den beste lydinvesteringen jeg noen sinne har gjort. Den har virkelig forbedret min arbeidsflyt og gitt meg muligheten for å få en hybrid løsning som kombinerer de beste muligheter fra to verdener. 

 

Dette er min første erfaring med API utstyr, og jeg elsker det. Alt høres dyrere ut nå...

 

Vi gratulerer Kjetil i 'Kan Lyd' med sin nye API The Box

 

Link:

http://kanlyd.no/