Cederberg Studios går for Dolby Atmos for Musikk

0

 

 

Christer-André Cederberg har oppgradert miksestudioet sitt fra 2 til 12 kanaler Dolby Atmos. Han fikk forespørsel om å mikse Highasakite for Atmos og da måtte han kaste seg rundt for å kunne ta oppdraget. I løpet av 3,5 intense måneder var han igjennom kompetanseheving, planlegging, installasjon, miks og leveranse av master for en av de aller første Dolby Atmos musikkutgivelsene fra Norge.

Vi på ProLyd er imponerte over viljen og innsatsen til Christer på å komme så raskt i gang med Dolby Atmos.   

 

"Det som var aller kulest var at når jeg kom forbi lærekurven om teknologien, føltes det å mikse i Dolby Atmos som det mest naturlige i verden. Atmos gir alt jeg har savnet i stereo. Det å mikse for hele rommet, med bredde og høyde, med og uten bevegelser er helt magisk. Det er bare en naturlig forlengelse av det jeg har gjort fra før, men samtidig også skikkelig gøy, fordi nå kan jeg videreutvikle helt nye kreative formater og uttrykk i lydbildene" uttrykker Christer Cederberg.

 

Pro Tools med HDX, Dolby Atmos Production Suite er kjernen i studio med ATC SCM50A i stereo. Som senter høyttaler har Christer foreløpig en ATC SCM25A. Han valgte 8 stk. LYD48 fra Dynaudio PRO da denne tre-veis modellen har likhetstrekk med ATC i front. En Dynaudio PRO Core Sub sørger for nok trøkk i bunn. Han oppgraderte samtidig også Trinnov DMON til 12 kanaler for å tilpasse alle høyttalerne til rommet. Her er det nok av bunn og detaljrikdom i alle retninger.


 
Christer fortsetter: "De som kommer og hører blir fullstendig overveldet. Enten entusiastisk «religiøse» eller helt stille og grepet av inntrykket. Musikkens uttrykk kommuniserer mye sterkere i Dolby Atmos sammenliknet med stereo. ProLyd har bidratt med nyttige teknologiske innspill og ikke minst gått den ekstra milen for å skaffe til veie teknisk utstyr lynraskt, da det hastet for meg"
 


ProLyd takker for tilliten og gratulerer Christer med Dolby Atmos studio og Highasakite slipp. Hør den selv på Apple Music.   

 


Nytt utstyr i forbindelse med oppgraderingen

8 x Dynaudio PRO LYD48
1x Dynaudio PRO Core Sub
1x Midlertidig ATC 25A i påvente av ATC50A
1x Trinnov D-MON 12 oppgradering

 

cederbergstudios.com