PortalOne kringkaster gaming live show fra Oslo

 

PortalOne er et hybridspillselskap som kombinerer spill og live-show for å gi brukerne en mer engasjerende spillopplevelse, med imponerende grafikk og interaktivitet på neste nivå. Live sending foregår i grønt studio og blandes med grafikken gaming platformen og online gjester for en komplett interaktiv opplevelse. 

 

Portalone er grunnlagt av brødrene Bård Anders Kasin og Stig Olav Kasin i 2018. De to har lang erfaring fra tv-produksjoner. Bård var med på effekt-teamet i «Matrix Revolutions», mens Stig Olav Kasin blant annet har en gullrute i «årets innovasjon» for produksjonen av underholdningsprogrammet «Kongen av sjakk», der det norske folk spilte sjakk mot Magnus Carlsen.

 

ProLyd har levert løsningen for live avvikling av sendinger samt opptak og redigering av disse. Det er trådløse mikrofoner, rom mikrofoner og in-ear for programledere og gjester. Vi har laget et redundant miksesystem der det blir kombinert en Yamaha TF1 med sceneminner med et Pro Tools Ultimate HDX DSP system. Signalgangen i systemet er basert på DANTE og DirectOut EXBOX.MD sørger for redundancy under sending. Lyden blir mikset live i Pro Tools på en Avid S4 kontrollflate for å kunne starte etterarbeid prosessen allerede under sending. På denne måten kortes tiden fra sending til opplasting av episoder online ned betraktelig. Da ProLyd og PortalOne sparret frem lydløsningen var det viktig at man også var forberedt for ny teknologi som avvikling i Dolby atmos.

 

 

Noe av utstyret ProLyd har levert:

AVID S4  kontroller System med Joystick for surround
Apple Mac Pro Rack
AVID MTRX Base enhet med ADDA, SPQ, Dante
AVID HDX Core PCIe Kort
Direct Out EXBOX.MD Redundacy/SRC System
iZotope RX Standard
YAMAHA TF RACK Digital mikser med NY64-D Dante
DPA CORE 4060 
Wisycom MCR42 ENG KIT
Sound Devices XL-WPH3
SENNHEISER trådløse systemer
RME Digiface DANTE Lydkort med ARC USB
Universal Audio UAD2 Satellite TB3 OCTO
Lake People DAC C416-H
AVID S1 Kontrollflate med Dock kontroller

 

 

 
Her er Justin Bieber på besøk i sendingen