0

 

Eivind Helgerød er en låtskriver, produsent og musiker som samarbeider med artister som blant annet Emilie Nicolas, Bigbang, Astrid S, Bernhoft, Cezinando m.fl.


Eivind holder til i lydskolen sine gamle lokaler i Christian Kroghs gate i Oslo sammen med Ohlogy Studios, der han har investert i en drømme løsning av et immersive kontrollrom - omkranset av ATC studiomonitorer.
 

To stk MTRX Studio fjernstyres av S1/DOCK og DAD MOM, og er koblet opp mot HDX2 og Mac Studio som kjører Pro Tools Ultimate. For 128 kanaler i Dolby Atmos Production Suite brukes Focusrite RedNet 128 I/O kort over Dante. Dette gjør det mulig å raskere integrere Atmos allerede i opptaks og produksjonsfasen. Høyttaler tuning uten forsinkelse gjøres med SPQ som er innebygget i MTRX.

 

"ATC har en klarhet og detaljrikdom i hele frekvensområdet jeg ikke har hørt i andre høyttalere. De er utrolig inspirerende å jobbe på i alle faser av musikk produksjonen. Surround har alltid interessert meg, men det har først gitt mening for meg å jobbe med det nå som Dolby introduserte Dolby Atmos for musikk, og sammen med Apple har tilgjengeliggjort formatet i headsett så folk faktisk kan oppleve Atmos uten å måtte dra i en kino sal eller kjøpe et dyrt hjemme surround anlegg.

 

Overgangen fra stereo over til atmos har vært, og fortsetter og være en veldig spennende reise med en bratt læringskurve. ProLyd er en bra støttespiller, med masse gode anbefalinger på tekniske systemløsninger og har sørget for tuning av høyttalere til rommet i samarbeid med Dolby. Takk til David, Rob, Myles og Nurkut på Dolby samt Johannes på ProLyd for god hjelp i prosessen ✌️"
 
 
Utstyr:

ATC SCM-110A med SCM-50AC i front
ATC SCM-25A i Surround
SCM-25Ai i taket
ATC SCM 0.1/15 PRO Sub
AVID Pro Tools HDX2
2x AVID MTRX Studio
Sonett HDX Echo III
Focusrite RedNet Dante 128 I/O
AVID S1 og DOCK
DAD MOM remote
IOTA AVX for Atmos Playback
UAD2 Satellites for UAD Plugins

 

www.eivindhelgerod.com


Foto Credits: Robin Bøe

 

 

26.10.2022