Duper Studio i Bergen satser på Dolby Atmos for Musikk

0

Duper Studio i Bergen satser på Dolby Atmos for Musikk

 

I den tidligere fabrikkbygningen Bergen Kjøtt finner man Duper Studio, startet av Yngve Leidulv Sætre og Jørgen Træen. Senere kom også Iver Sandøy med på laget. Duper har siden oppstarten i 1996 hatt besøk av nok artister til å fylle et gjennomsnittlig stort Norsk Pop- og Rock Leksikon: Jaga Jazzist, Morten Abel, Susanne Sundfør, Motorpsycho, Dum Dum Boys, Magnet, Ephemera, John Olav Nilsen, Kaizers Orchestra, Enslaved, Wardruna, Real Ones, deLillos, Fjorden Baby!, Sondre Lerche, Anne Grete Preus, Bjørn Tomren, Kvelertak, Lars Vaular og Stian Karstensen – bare for å nevne noen.

 

 Nå satser Duper Studio for fullt på 128 kanals Dolby Atmos for musikk og post, og har satt opp et ekstra kontrollrom med 9.1.4 lytting tunet av Rob Huckle fra Dolby. De bestemte seg for å gå for en gjennomført løsning uten begrensninger i forhold til den arbeidsflyten de hadde fra før. Det var viktig å kunne beholde Zero Latency i musikerlyttingen med Pro Tools HDX og derfor ble det valgt en ekstern Dolby Atmos HE renderer slik at HD driverne fremdeles er i bruk samtidig som CPU ble avlastet.


 
«For arbeidsflyten i Duper er zero latency lytting med HDX essensielt i forbindelse med innspilling. Det kreative samspillet mellom musiker og produsent i forhold til Dolby Atmos uttrykket er også viktig. Vi kan starte med plassering av elementer og bevegelser allerede under opptaket slik at ideutvekslingen er i gang når musikeren er tilbake i kontrollrommet» sier Yngve
 
Duper Studio er allerede ferdig med sin første Dolby Atmos miks, Sondre Lerche sitt Avatars Of Love album. Det er et album som virkelig drar nytte av formatet og har fått ekstatisk mottagelse i pressen.
 
Vi takker for tilliten og gratulerer Duper Studio med Dolby Atmos oppgraderingen.
 
 


Utstyr:

Avid Pro Tools HDX2
Dolby Atmos HE server MADI
Avid Sync X
Avid MTRX med ekstra DigiLink, Dante og MADI
Avid MTRX SPQ DSP tuning
DirectOut Andiamo ADDA
Avid 2 stk S1 og Dock
Lake People Phone-Amp G103-P
4 stk Microtech Gefell M 930 mikrofon

 


www.duperstudio.no