Pro Tools Perpetual fornyelser og Get Current:

Avid Pro Tools, standarden for lydproduksjon

0

Avid Pro Tools, standarden for lydproduksjon

 

Pro Tools beskrives som verdens mest utbredte og omfattende programvare for profesjonell lydproduksjon av musikk, filmer og TV-serier. Pro Tools er bransjestandarden alle strekker seg mot. Fra man får musikk og media undervisning på skolen, i sitt første studio og til man har valgt yrkesretning og jobber i med Pro Tools profesjonell sammenheng. 

 

Pro Tools familien tilbys i prisklasser fra nybegynner til highend og de er identiske i brukersnitt. Alt du investerer i læring, arbeid og arbeidsflyt på den minste utgaven vil du ha glede av på de større utgavene senere. Pro Tools passer like perfekt for nybegynneren i hjemmestudioet til den profesjonelle musikk/post produsenten. Med alle Pro Tools versjoner kan du spille inn, produsere, redigere og mikse med masse headroom for den beste lydkvaliteten.

 

Med Pro Tools tilbyr Avid og andre fabrikanter både software og hardware som kontrollflater og audio interface som er tett integrert slik at du får raskere og en sunnere arbeidsflyt. Pro Tools MTRX og Carbon familien tilbyr for eksempel funksjoner som monitorkontroll, infrastruktur, høyttaler tuning, mikrofonforsterkere, ADDA og masse mer, fjernstyrbart fra kontrollflater og Pro Tools.

 

Pro Tools linjen utvides nå med nye muligheter og flere alternativer

Lydbransjen er i stadig utvikling med nye standarder og arbeidsmetoder. For å få en utvidet og mer tilgjengelig familie av Pro Tools produkter har nå Avid gjort en del endringer i produktporteføljen. Fokuset er å ta godt vare på eksisterende brukere, men samtidig også tiltrekke seg nye brukere med mer attraktive produkter med solide funksjoner i større utvalg etter behov.

 

Den nye Pro Tools serien består av disse utgavene:

Pro Tools ARTIST – Ny rimelig versjon med de fleste basis funksjoner
Pro Tools STUDIO – Nytt navn og masse nye funksjoner for klassiske «Pro Tools»
Pro Tools ULTIMATE – Toppversjonen for deg som bruker HDX eller driver med Postproduksjon
Pro Tools FLEX – Leieversjon av Ultimate med en utvidet software bundle

Hva er de viktigste forskjellene på versjonene?

 

Pro Tools Artist

For musikere, låtskrivere, prosjektstudio og produsenter. Artist tilbyr alt du trenger for å lage beats, skrive sanger, spille inn og mikse musikk som er klar til å bli hørt på de mest populære streaming plattformene. PT Artist passer fint med alle native-baserte lydkort på markedet og har full støtte for EUCON kontrollflater. 32 spor/16 Native IO. (Kun tilgjengelig som leie/subscription)

 

 

 

Pro Tools Studio

For den mer seriøse som trenger et større lydproduksjons verktøy. Fra og med denne versjonen støttes HDX baserte Avid Carbon for zero latency.  I tillegg får du mer avanserte funksjoner som Clip FX editering, dobbelt så mange lydspor som forrige versjon samt Dolby Atmos for surround miksing. 512 spor/64 Native IO/Carbon IO.  (nykjøp kun som leie/subscription. Eksisterende Eiet/Perpetual kan Planfornyes/Get Current)

 

 

 

Pro Tools Ulitmate

For pro-markedet med maksimalt antall spor og IO, HDX-system støtte, Dolby Atmos-verktøy og avansert funksjoner for å ta på seg de største musikk- og postproduksjonene. 2048 spor/256 Native IO/Carbon IO/HDX IO. (Tilgjengelig som Eiet/Perpetual for eksisterende kunder og Leie/Subscription med tilhørende fornyelser/Get Current)

 

 

 

Pro Tools Flex

For nye brukere og utvidelse av antall lisenser av flaggskipet Pro Tools Ultimate. Med Flex får man med ekstra software plugins og instrumenter som Groovecell og Synthcell. Flex er en kraftig leiet pakkeløsning av innhold med alt inklusive DigiLink lisens. 2048 spor/256 Native IO/Carbon IO/HDX IO. (Kun tilgjengelig som leie/subscription)

 

Alle versjoner tilbys som leie såfremt du ikke allerede eier en Perpetual-lisens

 

Nye Pro Tools lisenser vil fremover kun være tilgjengelig i leieform og Avid gjør en større bredde av leie-lisenser tilgjengelig, alle med en utvidet bundle av software plugins som for eksempel Groovecell og Synthcell for disse leieversjonene.

 

Samtidig velger Avid å ivareta de eksisterende kundene sine «behov/verdier» ved å fremdeles tilby Perpetual planfornyelser og «Get Curret» produkter. Hvis du allerede eier en Perpetual eiet lisens vil du fremdeles kunne planfornye din lisens som tidligere. Hvis din eide lisens har en utgått plan finnes det et «Pro Tools Get Current»-produkt slik at du kan få din lisens inn i en aktiv plan igjen.

 

 

Finn riktig versjon. AVID-terminologier forklart

Det kan være forvirrende å forstå hvilket produkt som er mest lønnsomt å kjøpe for deg.  Derfor forklarer vi her forskjellen på type lisens. Hvis du er i tvil kontakt gjerne oss på ProLyd for å guide deg til riktig og rimeligste versjon for dine behov. Her er en kort oversikt over de viktigste begrepene.

 

 

Leie/Subscription lisens

For deg som kun vil bruke Pro Tools og som ikke har en gammel/eksisterende Perpetual lisens tilgjengelig på Avid eller iLok kontoen din.

Ny leie eller leiefornyelse, en abonnementsavtale. Gir full tilgang til Pro Tools og plugins bundle i ett år. Etter året er omme må man kjøpe en leiefornyelse eller en ny leielisens for å få tilgang Pro Tools igjen.

 

Perpetual/Eiet lisens

Dette er en eiet lisens som tidligere var i salg. De som kjøpte dette produktet, har dette produktet til odel og eie i den versjonen som var aktuell siste gang man hadde en aktiv plan. Med denne lisensen kan man ha en aktiv- eller utgått fornyelsesplan. Man bør fornye denne planen innen den går ut for å kunne laste ned nye versjoner av Pro Tools og kunne bruke de ekstra plugins som følger med i planen. Hvis  plan er utgått kan man kjøpe en «Get Current» for å aktivere planen igjen.

 

Planfornyelse/Renewal av Perpetual

En Planfornyelse gir deg oppgradering/Plugins/Support for en eksisterende Perpetual lisens i ett år fremover. Dette er produktet for deg som er har en aktiv plan, og vil forlenge den med ett år for å fortsette å få tilgang til oppgradering et eller flere år fremover.

 

Get Current (Reinstatement av gammel Perpetual)

For deg som har en utgått plan eller en gammel Pro Tools. Hvis man har latt planen sin utgå, eller har en eldre versjon av Pro Tools (versjon 9 eller nyere) tilgjengelig på din iLok konto, vil dette være produktet for deg. Denne er dyrere enn en Renewal, men gir tilgang på siste versjon av Pro Tools og ett år med fremtidige oppgraderinger.

Nye Leie/Subscription lisenser: