FILMLYD/ENG

 

DU HAR IKKE LOGGET INN !Jana Winderen går for nye Sonosax SX-R4+ feltopptager

 

Vi gratulerer Jana Winderen med ny opptager; SONOSAX SX-R4+ 16 spor Recorder

 

Jana Winderen har bakgrunn fra billedkunst (Fine Art, Goldsmiths college, University of London) og naturvitenskap; matematikk, kjemi, biokjemi og fiske økologi (Universitetet i Oslo). Siden 1992 har hun arbeidet med lyd som materiale pga av lydens fysiske, men immaterielle karakter. Jana er opptatt av å arbeide med lyd som ikke er lett tilgjengelig for oss å lytte til. De siste i 10 år har hun konsentrert arbeidene sine rundt dette og spesielt gjort opptak med veldig sensitive hydrofoner av lyd under vann, inne i is, av ulike sorter fisk, vann insekter, kreps dyr og havets pattedyr. Hun har også arbeidet med opptak av frekvenser som ligger utenfor vår høre evne, i ultralyd området, av for eksempel flaggermus og tann hvaler sin ekkolokalisering. 

 

Jana har gjort hydrofon opptak ned til 90 meter under isen på Grønland og i år under isen på Nordpolen. Hun har vært på tokt med Hav forsknings instituttet i Barentshavet, og hun har fulgt elveløp i Russland, Thailand, i Korea, og elven Coquet i North Humberland, fra opprinnelsen til utspring for et bestillings verk til AV festivalen i Newcastle. I 2010 åpnet hun en permanent lyd installasjon på Hamsun senteret på Hamarøy og hun har laget lyd komposisjoner for 50 høytalere til utendørs installasjonen The Morning Line da den stod i Istanbul og da den stod i Wien for TBA21. Fra 2012 - 2014 var hun gjestekunstner på TBA21 Academy, i Karibien, med prosjeketet Silencing of the reefs. I 2012 laget hun et bestillingsverk for Guggenheim museet / Unsound festivalen i NYC basert på opptak av undervanns lyd i NYC og en ni kanals installasjon på Trafalgar square, invitert av BeOpen/Sound and Music i London. I 2013 viste hun 16 høytalers installajonen Ultrafield på utstillingen Soundings på MoMA, Museum of Modern Art i NYC kuratert av Barbara London. Sommeren 2014 gjorde hun 64 kanals Ambisonics installasjonen DIVE i Park Avenue Tunnel på Manhattan i NYC med komposisjoner basert på undervannslyd, invitert av New York Department of Transportation. 

 

I 2011 vant Winderen den prestisjetunge internasjonale prisen Golden Nica for Lyd kunst og Digital musikk, Ars electronica festivalen i Linz, Østerrike.

 

Hun jobber for tiden med prosjektet Iskanten, som tar for seg Havisen, hun følger eleven Orne i Normandie for en utstilling i Caen, en permanent utendørs lydinstallasjon for den Amerikanske Ambassaden som skal ferdig stilles i 2016, en vinyl utgivelse på plate selskapet Touch (UK) og flere andre bestillingsverk for installajsoner, radio, film og utgivelser over hele verden.

 

 

Mer info og lydeksempler:

 

www.janawinderen.com 


Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.